Andre hjelpetjenester

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 eller 95 41 17 55 (fra utlandet)

Alarmtelefonen for Barn og Unge er en gratis nødtelefon for barn og unge som har det vanskelig hjemme. Åpningstider er 15:00 til 08:00 neste morgen. I helgene og på helligdager er telefonlinjene åpne hele tiden.

Amathea

Amathea har kontorer mange steder i landet, og tilbyr blant annet informasjon og veiledning ved valg knyttet til graviditet og abort, samtale før og etter abort og oppfølging under graviditeten. De er også tilgjengelig på telefon og chat.

Ichatten

Chat om kjønnsidentitet. Der vil du møte trygge voksne som er fagpersoner med sexologisk videreutdanning eller transkompetanse. De svarer på spørsmål om kjønn og kjønnsidentitet uavhengig av hvor du bor i landet. Chatten er åpen mandag og torsdag kl. 17.00 til 20.00.

Mental Helse Hjelpetelefon

Mental Helses døgnåpne hjelpetelefon og chattetjeneste hvor du kan snakke åpent om livets utfordringer, eller få info om hjelpe- og aktivitetstilbud. Telefonnummeret er 116 123 eller 91 11 61 23 (fra utlandet).

Rustelefonen

Rustelefonen svarer på spørsmål relatert til alkohol- og narkotika. Telefon, SMS eller chat: Nummeret er 08588, og tjenesten er åpen alle dager mellom kl. 11.00 og 19.00. De du snakker med har taushetsplikt og du er helt anonym. Er du nysgjerrig eller bekymret over eget eller andres forbruk, er det bare å ringe 08588.

Kors på halsen

Hos Kors på halsen kan du som er under 18 år snakke om hva som helst – trygt, gratis og anonymt. Tjenesten drives av Røde Kors. 800 333 21. De svarer på telefon, chat og mail mandag til fredag fra kl. 14.00 til 22.00.

Sex og samfunn

Sex og samfunn sin chat svarer på spørsmål som handler om seksualitet og seksuell helse. De som sitter på chatten er helsepersonell eller medisinstudenter, og du kan være trygg på at de gir gode faglige svar basert på forskning. Chatten er åpen mandag-torsdag mellom kl. 17.00 og 21.15.

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser

ROS er en landsdekkende interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende. Rådgivningstjenesten er tilgjengelig på telefon, chat og e-post.

Kirkens SOS og SOS-chat

Kirkens SOS er en selvmordsforebyggende krisetjeneste. Telefonen er døgnåpen og nummeret deres er 22 40 00 40.

Unge relasjoner

Unge Relasjoner er en chat for deg mellom 16 og 25 som er i en usunn relasjon, og kanskje lurer på om du blir utsatt for vold. Eller kanskje har du en venn du er bekymret for, eller føler at du er altfor sjalu i din relasjon, og ikke er så snill mot den du er sammen med?