Gå til innholdet

Organisasjoner

I Norge finnes det et mangfold av organisasjoner som har tilbud for skeive som søker alt fra å møte andre, lære om skeive temaer, til å engasjere seg politisk. Organisasjonene er vant til å ta imot nye og oppleves ofte som et tryggere sted å møte andre. Et godt sted å starte for deg som vil bli bedre kjent med skeive miljøer i Norge.

 

Skeiv ungdom

Skeiv Ungdom er den nasjonale skeive ungdomsorganisasjonen i Norge. Organisasjonen jobber for hvert enkelt menneskes frihet til å være seg selv uavhengig av kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksualitet. Skeiv Ungdom har møteplasser ungdom hvor man kan delta i alt fra spillkveld til hyttetur. Ta kontakt med et av lokallagene der du bor eller kom på sommerleiren Jafnadhr. Organisasjonen arrangerer også seminarer og har debatter på skeive temaer.

Skeiv Ungdom er din organisasjon og jobber for at du skal ha det bra, uansett kjønnsidentitet, kjønnsutrykk og seksualitet. Det er et godt sted å starte og Skeiv Ungdom kan også gi deg råd og tips om andre tilbud. Start gjerne med å kontakte Ungdomstelefonen, Skeiv Ungdom sin telefontjeneste.

Skeiv Ungdom har også et kjønnspolitisk utvalg som kan gi råd og veiledning til deg som ikke identifiserer deg med det kjønnet du ble tildelt ved fødselen. Ta kontakt med trans@skeivungdom.no for mer informasjon.

 

  • Lokallagene i Skeiv Ungdom er de lokale klubbene rundt om i landet. Lokallagene jobber selvstendig og bestemmer selv hvilke arrangementer de vil ha. Sjekk ut om det finnes et lokallag nær deg!
  • Jafnadhr, Skeiv Ungdom sin sommerleir. En uke med sol, sommer, workshops, show, konserter, foredrag, med mer. Bli med å leve i en ukes boble hvor det skeive er normen. Anbefales!
  • Stolt, Skeiv Ungdom sitt kunnskapsseminar som holdes i Trondheim hvert år.
  • Kjønnsmangfoldsleir, Skeiv Ungdom sin sommerleir for trans og andre ikkenormative kjønnsidentiteter

 

LLH

LLH er landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. De arbeider for likestilling, og mot alle former for diskriminering av homofile, lesbiske, bifile og transpersoner (lhbt-personer) i Norge og i resten av verden. Lokallagene tilbyr sosiale aktiviteter for voksne og noen har også aktivitetsgrupper som driver med alt fra idrett til musikk. I Oslo har de også en kafé for personer som lever med HIV.

  • Rosa kompetanse er LLH sitt undervisningstilbud hvor målet er å gi økt kunnskap om kjønn og seksualitet til skoleansatte, politi og påtalemyndighet.
  • Lokallagene i LLH finner du her.

 

Skeiv Verden

Skeiv Verden er et flerkulturelt nettverk for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner som jobber mot diskriminering av personer uavhengig av etnisk og religiøs opphav. De har også en egen ungdomsgruppe i tillegg til torsdagssuppe en gang i uka.

FRI

Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold arbeider for likestilling og mangfold, og mot diskriminering i Norge og i resten av verden. Fri har fylkeslag over hele landet som tilbyr en rekke ulike aktivitetstilbud. En komplett oversikt over skeiv kultur, idrettslag, møteplasser, debatter og foredrag, veiledning, kurs, aksjoner, fester og prides finner du her.

Rosa kompetanse er et kompetansemiljø som tilbyr faglig bistand og undervisning om kjønns- og seksualitetsmangfold til helse-, sosial-, skole- og justissektorene, samt bedrifter.

Skeiv Ungdom
Skeiv Ungdom er FRIs ungdomsorganisasjon. Organisasjonen jobber for hvert enkelt menneskes frihet til å være seg selv uavhengig av kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og seksualitet. Skeiv Ungdom har møteplasser over hele landet hvor man kan delta i alt fra spillkveld til hyttetur. Ta kontakt med et av lokallagene der du bor eller kom på sommerleiren Jafnadhr. Organisasjonen arrangerer også seminarer og har debatter på skeive temaer. Alle arrangementene til Skeiv Ungdom er gratis og rusfri.

Restart er Skeiv Ungdoms satsing for en trygg og inkluderende skole der alle kan være og utrykke seg selv som man vil.

Jafnadhr er Skeiv Ungdom sin sommerleir.

Stolt er Skeiv Ungdom sitt kunnskapsseminar.

Kjønnsmangfoldsleir er Skeiv Ungdom sin sommerleir for trans og andre ikkenormative kjønnsidentiteter.

Skeiv Ungdom har også et kjønnspolitisk utvalg som kan gi råd og veiledning til deg som ikke identifiserer deg med det kjønnet du ble tildelt ved fødselen. Ta kontakt med trans@skeivungdom.no for mer informasjon.

Skeiv Verden
Skeiv Verden er et flerkulturelt nettverk for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner som jobber mot diskriminering av personer uavhengig av etnisk og religiøs opphav. Skeiv Verden tilbyr en rekke sosiale aktiviteter som skeiv kafe, diskusjonssirkel og samtalegrupper. Alle aktivitetene er rusfri og gratis. Skeiv Verden har også en egen Ungdomsgruppe for ungdom mellom 14 og 29 år. Gruppen ledes av erfarne, voksne personer mens ungdommene selv er med på å bestemme aktivitetene.

Les mer om Skeiv Verdens ulike aktivitetstilbud her . 

Forbundet for transpersoner i Norge
Forbundet for transpersoner i Norge er en interesseorganisasjon for alle som ønsker å være eller opptre i et annet kjønnsuttrykk enn det man vanligvis forbinder med det kjønnet man ble tildelt ved fødsel. FTPN kan formidle rådgivning og hjelp og jobber for at alle transpersoner i Norge skal få aksept for å være den de er, enten det er på skolen eller på arbeidsplassen, eller i samfunnet forøvrig. Kan kontaktes på telefon 45690900 eller post@ftpn.no.

 

 

 

Chat med oss!
Connecting...
Connecting...
Samtaler