Gå til innholdet

Hjelpetelefoner og chattetjenester

Det hender at Ungdomstelefonen har stengt. Og det hender også at man trenger noen andre å snakke med. Om en sliter med tyngre psykiske plager kan det kanskje være greit å snakke med noen som har utdannelse på dette området. Om en har spesifikke medisinske spørsmål kan heller ikke Ungdomstelefonen svare på dette. Derfor er det flott at det finnes flere man kan ringe til! Her er et lite utvalg av instanser en kan ta kontakt med dersom du har spørsmål Ungdomstelefonen ikke kan svare på.

Alarmtelefonen for barn og unge –  116 111 eller 95 41 17 55 (fra utlandet)
Alarmtelefonen for Barn og Unge er en gratis nødtelefon for barn og unge som har det vanskelig hjemme. Åpningstid er 15:00 til 08:00 neste morgen. I helgene og på helligdager er telefonlinjene åpne hele tiden.

Ichatten
Chat om kjønnsidentitet. Her vil du møte trygge voksne som er fagpersoner med sexologisk videreutdanning eller transkompetanse. Vi svarer på spørsmål om kjønn og kjønnsidentitet fra deg uansett hvor du bor i landet. Chatten er åpen mandag og torsdag 17:00 til 20:00.

Mental Helses Hjelpetelefon
Dette er en døgnåpen hjelpetelefon hvor du kan snakke åpent om livets utfordringer, eller få info om hjelpe- og aktivitetstilbud. Telefonnummeret er 116 123 eller 91 11 61 23 (fra utlandet)

Kors på halsen
På Kors på halsen kan du som er under 18 år snakke om hva som helst – trygt, gratis og anonymt. Tjenesten drives av Røde Kors. 800 333 21. De svarer på telefon, chat og mail mandag til fredag fra kl. 14.00 til 22.00.

Rustelefonen
Rustelefonen svarer på spørsmål relatert til alkohol- og narkotika. Telefon, SMS eller chat: Nummeret er 08588, og tjenesten er åpen alle dager mellom kl. 11.00 og 19.00. De du snakker med har taushetsplikt og du er helt anonym. Er du nysgjerrig eller bekymret over eget eller andres forbruk, er det bare å ringe 08588.

Sex og samfunn
Sex og samfunn i Oslo er Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse for unge voksne. Fra mandag til torsdag har senteret åpent for gratis konsultasjoner for alle unge ut det året man fyller 25 år. Bosted har ingen betydning for om du kan bruke tilbudet og det er gratis. På Sex og samfunns chat kan du ta opp spørsmål som handler om seksualitet og seksuell helse. De som sitter på chatten er helsepersonell eller medisinstudenter, og du kan være trygg på at vi gir gode faglige svar basert på forskning. Du er helt anonym på chatten og de du chatter med har taushetsplikt. Chatten er åpen mandag-torsdag mellom kl. 17.00 og 21.15.

Elevombudene
De gir elever og lærlinger på videregående skole svar på spørsmål og hjelper til i vanskelige situasjoner. Det kan være hva som helst på skolen og ombudet tar ikke saken din videre før du ønsker det. Noen fylker har et eget mobbeombud som er mer spesialisert på mobbing.

Barneombudet
Barneombudet passer på at barn og unge under 18 har det bra og fungerer som en vaktbikkje som kjefter på de som ikke behandler barn bra og kan gi deg veiledning på hva du skal gjøre. Det kan være problemer med foreldrene dine eller det offentlige som skole. Du kan ta kontakt og spør barneombudet der du sender en melding via nettsiden eller du kan ringe dem. Telefonnummeret til barneombudet er 22 99 39 50. 

Kirkens SOS og SOS chat
Kirkens SOS er en selvmordsforebyggende krisetjeneste. Telefonen er døgnåpen og nummeret deres er 22 40 00 40.