Gå til innholdet

Nettressurser

Internett er en verden av informasjon, det finnes nesten ikke et spørsmål man ikke kan finne svar på. Men hvordan vet man at det svaret man fant er sant? Under finner du noen gode sider for å få svar på spørsmål, og noen hvor man kan lese skeive nyheter og snakke med andre.

Ung.no
Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på  om alt mellom himmel og jord. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir). All informasjon som er publisert på ung.no er kvalitetskontrollert og godkjent, slik at du kan være sikker på at det som står er sant og riktig.

Sex og samfunn
Sex og samfunn i Oslo er Norges største senter for seksuell og reproduktiv helse for unge voksne. Fra mandag til torsdag har senteret åpent for gratis konsultasjoner for alle unge ut det året man fyller 25 år. Bosted har ingen betydning for om du kan bruke tilbudet og det er gratis.

På Sex og samfunns chat kan du ta opp spørsmål som handler om seksualitet og seksuell helse. De som sitter på chatten er helsepersonell eller medisinstudenter, og du kan være trygg på at vi gir gode faglige svar basert på forskning. Du er helt anonym på chatten og de du chatter med har taushetsplikt. Chatten er åpen mandag-torsdag mellom kl. 17:00 og 21:15.

Sex og samfunn har også utviklet Prevensjonsguiden.

Blikk
Blikk er Norges største skeive magasin og kombinerer informasjon og underholdning. Den finnes både i papirformat og som nettutgave.

 

Bufdirs LHBTI-veileder 
Her finner du en god sammenfatning av ulike levekårsundersøkelser og norsk forskning om LHBTI-personers levekår, med egne litteraturhenvisninger på hver temaside som er enkle å klikke seg videre på. I tillegg til en LHBTIQ-ordliste. 

 

Gaysir
Norges største nettsamfunn for skeive. Gaysir er en møteplass for skeive over 16 år. Du finner også skeive nyheter her. Som et mini-facebook oppretter man sin egen brukerprofil med bilde, tekst, dagbok, galleri, grupper, og venner. Husk å ta dine forholdsregler når du møter andre på internett, du vet aldri om den på den andre siden er de som de utgir seg for. Avtal å møte folk på et offentlig sted og sett dine egne grenser.

Konfliktrådet
Konfliktrådet hjelper deg med å løse konflikter, enten det dreier seg om lovbrudd eller sivile konflikter. De tilrettelegger for møter der dere selv gjennom dialog kan finne fram til gode løsninger. Konfliktråd er en gratis statlig tjeneste for alle i alle aldre. Ta kontakt med ditt lokale konfliktråd for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg!