Gå til innholdet

Skeiv og religiøs


De aller fleste som er skeive, føler ikke at det er noe de har valgt å være eller ikke. Man er bare den man er, den man har vært siden man ble født. Akkurat som man blir født med en hårfarge eller et musikalsk talent, føler mange at de har blitt født med sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet. Man bare er sånn.

Religion trenger ikke å være imot skeive
Da gir det mening å tenke at hvis man tror på en skaper, så tror man også at skaperen har lagd deg akkurat som du er. Det gir ikke mening at en skaper skulle gjort deg til den du er uten å ha ment det slik! De aller fleste religioner sier nettopp det, at Gud elsker alle han har skapt.

De fleste religioner, som for eksempel kristendommen og islam, sier veldig mye om at man ikke skal dømme andre. Istedenfor skal man være glad i andre og vise respekt, også når folk er forskjellig fra en selv. Likeverd, kjærlighet, omsorg, ydmykhet og forståelse er verdier de fleste religioner syns er viktig. Dessverre har religion lenge blitt brukt som en unnskyldning av trangsynte mennesker til å dømme og diskriminere skeive. Men det er virkelig ikke slik at man ikke kan være religiøs og skeiv! I Norge i dag er det veldig mange skeive, religiøse mennesker, enten det er snakk om kristendommen, islam eller en annen religion. Det finnes skeive mennesker i alle kulturer og i alle religioner.

Nå kan to av samme kjønn gifte seg i kirken
I februar i 2017 ble det bestemt at mennesker av samme kjønn kan gifte seg i kirken – det gir et veldig sterkt signal om at Kirken ikke syns at det er noe galt at mennesker liker andre av samme kjønn! Kjærlighet er kjærlighet, uansett hvilken seksuell orientering du har eller hvilket kjønn du er. Det finnes også mange medlemmer i andre religioner, for eksempel islam, som sier at det er helt normalt og fint å være skeiv.

Vi i Ungdomstelefonen støtter deg uansett og vil gjerne snakke med deg om skeivhet og religion!