Gå til innholdet

Skeive festivaler og arrangementer

 

Mange steder i verden handler pride om grunnleggende menneskerettigheter som som retten til ytringfrihet, til å delta i samfunnet fri for diskriminering og vold. I Norge har mange rettigheter blitt vunnet, personer av samme kjønn kan gifte seg, man har beskyttelse i loven mot diskriminering, allikevel er vi langt fra i mål og mange opplever fortsatt å bli behandlet anerledes på grunn av sin kjønnsidentitet og seksualitet.

Når mange deltar på pride i Norge dag så handler det om å feire og synliggjøre av mangfold, vise solidaritet til de som opplever diskriminering og videreføring av kampen for likeverd mellom heteroseksuelle og ikke-heteroseksuelle, cis-kjønnede og ikke cis-kjønnede.

Under pride skjer det gjerne mange spennende arrangementer. Mange opplever det som befriende å delta i pride når folk flest er skeive, og ikke alle antas å være heteroseksuelle. Se hva som skjer i din lokale pride ved å følge lenkene under.

Oslo Pride 

Oslo pride er Norges største pride og finner sted i Oslo den siste uka i juni. Under Oslo pride kan man delta på workshops, debatter, foredrag og flere andre arrangementer. Ukas høydepunkter er blant annet åpningen av Pride Park onsdag og paraden lørdag i prideuka.

Det avholdes også andre prideuker og arrangementer rundt om i landet: